Posna i slasna sarma koju ćete jesti i kad ne postite: Stari recept s kojim nema greške, uživajte u svakom zalogaju
Foto: Tetiana Chernykova / Panthermedia / Profimedia

prijatno

Posna i slasna sarma koju ćete jesti i kad ne postite: Stari recept s kojim nema greške, uživajte u svakom zalogaju

Spremite uksan ručak za celu porodicu

Objavljeno:

Ova posna sarma sa orasima i pirinčem, držaće vas dugo sitim, a aromatična je i slasna.

Probajte i uverite se.

Potrebno je

  • 1 glavica kiselog kupusa
  • 1 praziluk
  • 150 g mlevenih oraha
  • 100 g pirinča
  • 1 crni luk
  • 1 šargarepa
  • prstohvat soli
  • mleveni biber
  • mlevena paprika
  • maslinovo ulje

Priprema

Pirinač prelijte hladnom vodom i kuvajte 10 minuta, isključite ringlu, poklopite i ostavite da odstoji 10 minta, pa procedite.

Praziluk očistite, po dužini rasecite na četiri dela i sitno iseckajte. Crni luk isecite na kockice, šargarepu na kolutove, a beli luk sitno.

Na malo maslinovog ulja kratko prodinstajte crni luk, zatim dodajte praziluk i šargarepu i na tihoj vatri dinstajte dok ne omekšaju.

Sipajte u šerpu, dodajte izgnječen beli luk, pirinač, so, mleveni biber i mlevenu papriku po ukusu. Na kraju dodajte orahe i izmešajte.

Na list kupusa stavite kašiku nadeva i zavijte sarme. Ređajte ih u šerpu podmazanu maslinovim uljem, prelijte vodom da ogreznu, poklopite folijom i pecite u rerni na 200 stepeni oko sat i po. Sklonite foliju da se sarme malo zapeku.

Bonus video:

01:00

Vojvođanski kare kao predlog za ručak

(Espreso/Krstarica/prenela:B.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.